Tuesday, October 8, 2013

Aku lemah bila kau di sisi :(

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Entry lama..sebelum somi dapat pindah KK.

***********

Hihihih tengok tajuk macam ape je kan? tapi iye..memang saya lemah bila suami ada di sisi. Patutnye ko kuat la kan? tapi tak bagi saya..saya autometik akan jadi insan yang lemah..hikhikhik..

Kami kan duduk berjauhan. Jumpa pun sebulan sekali. So saya mengharung hidup sebelum mengandung...masa mengandung dan sampai la sekarang suda punya anak seorang tanpa dia di sisi. Segala kesulitan..kesakitan da kesedihan saya hadapi seorang diri. memang la boleh mengadu..tapi yang menghadapinya ko...

Saya rasa benda2 macam tulah yang makin lama buat saya makin kuat untuk hadapi segala dugaan. Contohnya masa mengandung..nasib baiklah saya xde morning sickness melampau..xde muntah2..masih cargas untuk drive pegi keja mengharung jammed. Memang saya langsung xde peluang untuk merasai dilayan seperti puteri ketika mengandung.

Hahahah maksudnya macam..sebelum tido somi buatkan susu....somi buatkan sarapan..somi tolong basuh baju..huwaaa..memang mimpila nak dapat time tu. Apa sahaja makanan yang saya idamkan..gigihlah drive pegi carik. Sedihlah juga..tapi malass nak layan perasaan. Ko sedih pun takde makne.Bukannye ko sedih terus somi ko ada tetibe depan mata kan? Jadi memikirkan kemustahilan itu, daripada ko bersedih baik ko bolayan je perasaan sedih tu.

Memula saya tak perasan pun saya lemah bila dia ada. Tapi yang saya perasan kalau suami balik tetibe saya macam mengada2 tak boleh tahan loya la apa la..padahal kalau dia takde..saya ok je menahan loya tu..takde la mengadu macam yang ko dah tak tahan sangat. Hihihi terus saya terpikir..ni mengada ke memang betul tak tahan.

Sampai satu tahap saya menangis2 tak dapat tido malam sebab baby bergerak terlalu aktif. Tahu aje lah bila baby dah 8-9 bulan bergerak..habis ngilu. Hahahah padahal sebelum ni baby gerak aktif saya masih boleh tahan. So dari situ saya dapat buat kesimpulan..kalau somi ada saya makin lemah..mudah rasa sakit (sebab nakkan attention kan??) mudah lemah (sebab nak tunjuk kat somi saya bukanlah kuat mana)..

Nasib baik lah masa melahirkan baby hari tu somi takde di sisi..hihihi kalau ada, saya rasa mesti saya dah merasa kesakitan melampau akibat nakkan attention. kihkihkih!..yang saya tahu hari tu..cepat keluarkan baby..x payah dah nak menikmati sangat saat sakit tu..bukannye somi tau pun..bukannye dia nampak pun ko mengerekot kat katil beranak tu..bukannya dia tau pun ko menggigil di saat nak meneran tapi doktor suh tahan dulu..dia tak tau..dan dia tak nampak pon. Jadinya..ko keluarkan je la anak itu..kang dia sampai KK anak dah ada depan mata. Tadaaaa!!! i dah beranak. Malas nak layan perasaan sedih sebab somi tak nampak betapa susah payah ko nak keluarkan baby tu. Malass..

Tapi nasib baik masa beranak ari tu memang serius saya tak sengsara sangat..Alhamdulillah..hihihi sebab tu tetiba saya jadi takut nak mengandung kali kedua. Hahahah! yela..sebab bukan bermakna kelahiran pertama ko lancar..yg next..next punya kelahiran pun ko lancar. Huhuhuh I is nerves nak menghadapi kelahiran yg seterusnya..isk! susah hati i nk mengandung lagi ni. Hihihi

************

Hihihi..baeklah..itu adalah entry ntah zaman bile ntah..banyak gile entry duk dalam draft. So marilah kita keluarkan mereka satu persatu. Jangan ko heran kalau tetiba bederet entry lama.. heheheh



Cheers,
Amysue








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...