Thursday, November 7, 2013

Baby Ayra a.k.a Baby Qaireen

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hihihih..saya macam tak pernah citer pasal perkembangan baby qaireen/baby ayra kat sini kan..owh ada yang panggil ayra..ada yg panggil qaireen. Dia memang tahu nama dia samada ayra atau qaireen..klu panggil dengan salah satu nama tu insyaAllah dia menoleh. hahahha dia ni ada peel malas nak layan.

Phew..sejak balik raya ari tu..saya duk la menghitung hari risau nak naik kapal terbang bulan sebelas ni..hihihi sebab qaireen tak duduk diam and buat perangai masa dalam flight KUL-BKI ari tu..adoiiiiii sabo je la. Masa KUL - BKI elok je dia diam. Sekali balik hambik ko..dia melalak tak benti sampai la landing..rasa nk nyorok je dalam kerusi. hihihi

Qaireen ni jenis yang tak suka sempit2..tak suka panas2..tak suka sesak2. Dia nak lapang je manjang. Dah duduk dalam flight kan..haruslah sempit..adehlah..kene plak skang dah pandai hentak2 kaki..asal sempit je dia hentak2 kaki..mengeliat2 badan..eeee mcm nk kene cubit je. Ikot peel sape la ni. ni kompem ikut peel maknye sebab maknye juga penah sampai nak kene baling kuar dr kapal tebang oleh nenek sebab nanges tak benti masa dari US ke Hawaii. Hahah padan muka..skang rasain lho.

Tapi nasib baik balik Kuantan last week peel nya ok. Cuma meragam sikit je masa BKI-KUL ari tu. Tapi oleh kerana ada baby lagi teruk meragam dari qaireen jadi takdela rasa teruk sangat. Hehehhe..KUL-KUA, KUA-KUL and KUL-BKI alhamdulillah dia tido. Hihihih cuma masa take off je dia meragam sebab sempit la hape la..huhuhu sabo je la anak.

Owh Qaireen dah masuk 9 bulan 4hb ari tu..so dengan umur 9 bulan ni dia dah pandai :

1) memanjat (adoi part ni memang maknye yang keruih kedengking makin kuruih sebab suka panjat badan..lepas tu suka panjat perabot sambil bergusti ngn maknye..)

2) merangkak dah laju (Masa umo 7 bln dia cuma pandai goyang2 buntuit je..tapi tak begerak.huhuhu cam besenam je)

3) pandai sebut mama (start pandai sebut masa umo 7bln..hihihi tp memula dia sebut me-me)

4) pandai hentak2 kaki klu kawasan sempit (elok sgt perangai anak dara..hihih)

5) dah pandai masukkan makanan kat mulut. sebelum ni kalau kasik biskut, dia tenung je sebab tak tau nk watpe nngn biskut tu..skang klu bagi..ya ampunnnn abis comot..ni makan ke ape ni anak? hehe

6) Berdiri dan pelan2 melangkah ikut tepi2 perabot. Huhuhu tapi x expert lagi.. kaki adalah gegor2..haha..takpe anak usaha tangga kejayaan..satgi terer la tu. Chaiyok2

7) Owh belum ada gigi.. haiyaaaa dia sebok nk berdiri dan bejalan sampai lupa nk tumbuh gigi. heheh tapi skang makin giat gusinye gatal.asal nampak kain je nk gosok kt gusi..silap tengok, kain lap pun masuk mulut. Huhuhu

8) Manja betul ngn mama..bagi kat papa x leh lama..sebab dia akan melalak cari maknya juga. 

Heheheh lain2 tak ingat..banyak sebenarnya tapi itu je yg teringat. heheheh..



Pics semalam mase gi KFC..x larat nk dukung..berat aih. Kalau dukung duk diam takpe..ni siap nk melompat2 bagai..teketar2 tangan pas dukung. Ikut bapak ni tembam.


Cheers,
Amysue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...